Udgivet af Marianne Svendsen, man d. 25. jun 2018, kl. 14:39

Næsten 90 mennesker mødte op til strandgudstjenesten i Tårs søndag, hvor Sankt Nikolai Sogn i år bakkede op om Sandby-Branderslevs initiativ. Det gør vi naturligvis ikke mindst, fordi vi deler sognepræst Jesper Vigant mellem os. 

I lyset af sidste uges blæst var det blevet besluttet at flytte gudstjenesten fra stranden ned på selve den gamle fiskerihavn i Tårs, hvor der var indrettet et kirkerum på kajen med havet og færgerne som alterbillede, himlen som hvælvinger - og havnebygningen til at give læ. 

Det var lige før havnen skulle udvides, for der mødte næsten 90 mennesker op, herunder glædeligvis også en del fra Nakskov. Medlemmer af Nakskov Kammerkor og det lokale ad hoc-kor sang, og Sandbys tidligere organist Frederik Bak akkompagnerede. Jesper Vigant slog ni bedeslag på en skibsklokke og holdt en prædiken om, hvordan det er muligt at elske sin næste - også ens fjende. 

De rejsende med færgen til Spodsbjerg blev taget med i velsignelsen, som blev forstyrret af lyden af biler, der kørte om bord. - Gud være med jer, sagde Jesper Vigant og vendte sig om: - Og med jer, tilføjede han henvendt til færgens rejsende. 

Bagefter sørgede Sandby for kaffe og lækker kage. Det var sommerligt varmt, og i det hele taget en dejlig oplevelse.

Kategorier Nyheder