Udgivet af Marianne Svendsen, tor d. 25. okt 2018, kl. 11:15

Onsdag klokken 9 tog Sankt Nikolai Kirke hul på et nyt tilbud - en ugentlig morgensang. Ideen skyldes sognepræst Jesper Vigant, og interessen var fra starten stor, idet 120 deltog (billedet). Heraf var cirka 45 konfirmander fra de hold, der netop på det tidspunkt tog del i forberedelsen enten i kirkens sakristi eller i Nikolaihuset.

Tilslutningen overrasker og glæder kirken, og skal være et fast tilbud, foreløbig frem til nytår. Hver onsdag klokken 9 og 20 minutter frem synger man salmer, får dagen på gled med et par velvalgte ord fra præsten og beder en fælles bøn. Det er muligt inden andagten at skrive fornavnene ned på de mennesker, man i særlig grad ønsker at bede for af den ene eller anden årsag, og det benyttede rigtig mange sig af.

Konfirmanderne deltager hver anden gang, og vil blive tildelt forskellige roller under morgensangen. Sankt Nikolai Kirke har indkøbt nye klapborde og -stole, som også vil kunne bruges til andre arrangementer i kirken - herunder også fælles spisninger, som er under planlægning.

Første gang var pladsen i koret ved alteret ikke nok, så de fremmødte bredte sig på både stole og de forreste kirkebænke. Det glæder os - på gensyn onsdag!