Udgivet af Marianne Svendsen, man d. 17. dec 2018, kl. 10:26

Den årlige julekoncert, som Sankt Nikolai Kirke lægger rum til, og hvor hele indtægten går til den fælles menighedspleje i Nakskov (julehjælp med mere), blev på alle måder stor. Flere kor end tidligere støttede op, og der var næsten 500 mennesker i kirken, når de mange kor tælles med. 345 betalte entre, og det betød at der blev godt 17.300 kroner til menighedsplejen, hvilket var ikke mindre end 10.000 kroner mere end for et år siden. Ud over de store kor - Unika Koret, Det Hvide Kor, Sankt Nikolai Kirkes Kammerkor og Nakskov Herrekor, vakte også Syngespirerne (billedet fra deres indmarch) og et spirende Voksenkor bifald. Syngespirerne er et projekt, hvor skoleelever helt ned til 0. klasse får en halv times korsang en gang om ugen i seks uger, og selv om det ikke lyder af så meget, var resultatet vellykket. Voksenkoret er en ide, sognepræst Jesper Vigant har fået. Det er for mennesker, som synger fra hjertet men ikke vil bruge mange timer på at indøve svære, flerstemmige værker, men derimod fornøjes ved at synge i fællesskab med ligesindede.