Udgivet af Marianne Svendsen, ons d. 10. apr 2019, kl. 11:05

I løbet af i år bliver to nye præster knyttet til Sankt Nikolai Sogn. Den ene er nuværende sognepræst i Kappel Janne Christine Funch Svensson, som pr. 1. maj er ansat som sognepræst i Sandby-Branderslev. Det er en halv stilling, og den anden halvdel af arbejdstiden knyttes Janne Svensson til vores sogn, hvor hendes primære funktion bliver at varetage arbejdet med børn- og unge. Janne Svensson var i 2014 som nyuddannet præst tilknyttet vores sogn som barselsvikar (billede fra en spaghettigudstjeneste), og har også siden lavet blandt andet børnegudstjenester og undervist konfirmander i Nakskov.

Den anden er provst Bjarne A. Madsen, der som led i biskop Marianne Gaardens planer om at knytte Lolland Vestre Provsti til et sogn i Nakskov, til sommer flytter sit virke fra Fejø til Sankt Nikolai. Bjarne A. Madsen er fortsat provst, men cirka 50 procent af tiden vil han fra midt på sommeren hellige sig arbejdet som sognepræst i Sankt Nikolai i samarbejde med vores to andre sognepræster, Lars Mynster og Jesper Vigant. Bjarne A. Madsen skal bo i præstegården i Præstestræde. Forinden indflytning skal den istandsættes, og ventes først klar omkring årsskiftet 2019-20.

Menighedsrådets formand, Mogens Warrer, glæder sig over at få to nye præster til Sankt Nikolai Sogn. - Det betyder, at vi reelt er tilbage på den tidligere normering som ophørte, da Torben Jørgensen i efteråret 2017 gik på pension, siger han.

- Specielt er vi spændt på at udvikle indsatsen omkring børn og unge i nært samarbejde med funktionspræsten, som allerede har et godt kendskab både til sognet og til byen og skolerne, siger Mogens Warrer.