Udgivet af Marianne Svendsen, fre d. 24. maj 2019, kl. 11:57

Ikke færre end 65 deltog, da sognepræst Jesper Vigant 21. maj søsatte det første af en række fyraftensmøder, og dermed var Nikolaihuset fyldt til sidste plads (billedet). Emnet var gudstjenesten, og et af de spørgsmål, aftenens gæst, dr. theol. og professor emeritus Bent Flemming Nielsen blev stillet, var hvorfor gudstjenesten absolut skal foregå på en bestemt måde. Bent Flemming Nielsen nævnte at menigheden over århundreder er blevet mere inddraget i gudstjenesten, men så i øvrigt mange fordele ved en fast gudstjenesteform. - Gudstjenesten har en rytme, som kirkegængerne hurtigt lærer. Man skal ikke gå til gudstjeneste i uvished, men i tryghed. Det giver også tid til eftertænksomhed. Det er ritualet, der holder os oppe. Skal gudstjenesten "helt ned på jorden", går man glip af det særlige, sagde han.

Gudstjenesten er oprindeligt udsprunget af måltidet, når de første kristne mødtes for 2.000 år siden, og i den ånd havde Jesper Vigant stegt 190 frikadeller. Efter en delle og lidt ost samt noget at drikke, sluttede aftenen ved Sankt Nikolais flygel med en workshop, hvor man - med et glimt i øjet - øvede sig på menighedens korsvar - altså det, menigheden synger som svar på præstens læsning.