Udgivet af Marianne Svendsen, tor d. 13. jun 2019, kl. 08:22

Morgensang, ofte med op mod 100 deltagere, et folkekor på 80 og en konfirmandundervisning der har aktiveret de vordende konfirmander i en grad, så de selv skrev et ekstra vers til en salme og overraskede deres præst med ved konfirmationen, er nogle af de ting sognepræst ved Sankt Nikolai Kirke Jesper Vigant allerede kan skrive på sit cv. I går modtog han så Den kirkelige Innovationspris 2019, som blev uddelt ved Lolland-Falsters Stifts årsmøde - landemodet - i Maribo. Der var bragt otte spændende tiltag i forslag, og dem har der været stemt om, men da spændingen i går blev udløst, gik prisen til Nakskov. Jesper Vigant er pt. sygemeldt, og i hans sted blev prisen modtaget af repræsentanter for konfirmander og folkekor samt hans to sparringspartnere på morgensangen, organist Erik Lauge Mikkelsen og kirkesanger Mike Marcussen, der forrest på billedet beundrer symbolet på prisen - et kors. Til venstre stiftsrådsformand Susanne Møller. Også herfra tillykke til Jesper og hans makkere...