Udgivet af Marianne Svendsen, ons d. 7. aug 2019, kl. 11:48

Kulturdagen i Nakskov fredag 9. august afsluttes med en klassisk koncert i Sankt Nikolai Kirke klokken 19. Ensemble Storstrøm (billedet) kommer på besøg med programmet "Modstillinger i samtiden". Koncerten omfatter værker af Claude Debussy, Charles Koechlin og Richard Strauss. Komponister, der var samtidige - født inden for en periode på syv år fra 1857 til 1864 - men meget forskellige. Deres liv og virke og ikke mindst deres musik udviklede sig i vidt forskellige retninger. Udgangspunktet for aftenens program er at vise, hvordan disse musikalske modstillinger stadig kan udfordre og alligevel befrugte hinanden. Koncerten er kommet i stand i et samarbejde mellem Lolland Kommune og Sankt Nikolai Kirke, og der er fri entre.