Udgivet af Marianne Svendsen, man d. 12. aug 2019, kl. 13:58

Også ved Nakskov Kulturdag 2019, som blev afviklet fredag 9. august, stod Sankt Nikolai Kirke stærkt i billedet som en af byens vigtige kulturformidlere. Hele dagen var der en strøm af gæster, som benyttede dagen til at opleve Nakskov Kunstforenings retrospektive udstilling af maleren Henrik Christoffersens værker. Sidst på dagen serverede foreningen frisk frugt til skøn musik og sang af den unge gruppe Luna. For de historisk interesserede kunne kirken glæde sig over, at cirka 60 mødte op for at få en guidet tour med tidligere museumsinspektør Thomas W. Lassen, der fortalte træk af kirkens spædende og nogle gange dramatiske historie (på billedet fortæller han om kirkens gamle præstetavler, der går tilbage til reformationen). Og om aftenen samlede en smuk koncert med Ensemble Storstrøm ikke færre end 90 mennesker, som nød den skønne musik i nye arrangementer. Koncerten var blevet til i et samarbejde med Lolland Kommune. Kirken glæder sig i øvrigt over, at der hver dag her i sommer kommer mange turister forbi, tiltrukket af kirkens meget synlige placering i bybilledet. Sankt Nikolai er en af landets mange Vejkirker og omtalt i brochurerne. Kirken imponerer ved sin størrelse og ved sit rige inventar af smukt træskærerarbejde fra 1600-tallet.