Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CD indspillet på Nikolais orgel

CD indspillet på Nikolais orgel


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet af Marianne Svendsen, mandag d. 24. februar 2020, kl. 10:14
CD indspillet på Nikolais orgel

For første gang nogensinde er orglet i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov blevet brugt til indspilning af en CD. Blokfløjtenisten Lene Langballe og organist Anne Kirstine Mathiesen venter nu spændt på, at indspilningen er redigeret, så det endelige resultat kan præsenteres.

Optagelserne strakte sig over det meste af en weekend, og CD'en får titlen "A. Vivaldi opus 10 - seks fløjtekoncerter". Koncerterne er transskriberet for orgel af Anne Kirstine Mathiesen, og det menes ikke, at de tidligere er indspillet i en kammermusikudgave.

Anne Kirstine Mathiesen (billedet) er i dag organist og kantor  i Køge, og Lene Langballe er både udøvende og underviser. Hendes far var præst på Lolland, og hun er blandt andet organist i Tingsted Kirke på Falster.

Kirkens organist, Erik Lauge Mikkelsen, er utrolig glad for at indspilningen er blevet henlagt til kirken i Nakskov. Det er ikke nogen hemmelighed, at Sankt Nikolai Kirke har et overordentlig fint orgel, men også at det efterhånden på visse områder trænger til en modernisering. Orgelfacaden og pulpituret dateres tilbage til Johan Lorentz, 1648, men selve instrumentet er naturligvis moderniseret adskillige gange gennem århundrederne. I 1913 blev det istandsat af I. Starup gennem en donation fra købmand H.C. Krøyer, og orglet, som det kendes i dag, blev bygget af P.-G. Andersen i 1968 - altså for mere end 50 år siden.

Menighedsrådet arbejder på at skaffe godt 1,5 million kroner til at modernisere Sankt Nikolais fine orgel.