Udgivet af Marianne Svendsen, man d. 9. mar 2020, kl. 10:05

Uanset om vi kan lide det eller ej, skal kirken også forholde sig til den smitsomme Corona-virus og tage nogle fornuftige beslutninger, som kan medvirke til at bremse spredningen af sygdommen. Weekendens sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp blev med kort varsel aflyst, og det betyder at der nu mangler ni millioner kroner til hjælpearbejde i verdens fattigste lande. I Sankt Nikolai Kirke gjorde vi det, at vi ved gudstjenestens afslutning gav kirkegængerne mulighed for at yde en skærv til det vigtige arbejde ude i verden. Der var knapt 80 til gudstjenesten, og der blev indsamlet 1.127 kroner plus de indbetalinger, som går via MobilePay. Vi takker for bidraget. Gudstjenestens forløb blev også ændret, idet sognepræst Jesper Vigant i lyset af Corona-situationen valgte ikke at holde nadver, hvor præsten normalt uddeler brødet med fingrene, og kirkekaffen var også aflyst. Det er op til den enkelte præst, hvordan anbefalingerne fra Kirkeministeriet skal udmøntes. Foreløbig gennemføres Cafe Nikolai og onsdagens morgensang, men menighedsrådet vil løbende vurdere om det er forsvarligt. Menighedsrådet har desuden fået pålæg om at drøfte eventuelle begrænsninger i antallet af gæster til forårets konfirmationer med præsterne, oplyser menighedsrådsformand Mogens Warrer. I Nikolaihuset og kirken er der håndsprit, og alle opfordres til at tage nødvendige forholdsregler for ikke at sprede sygdommen. I stedet for kirkekaffe underholdt vores tre gode kirkesangere og organist Erik Lauge Mikkelsen søndag med en smuk udgave af Kaj Munks "Den Blå Anemone" (billedet). Vi skal ikke glemme at glæde os over tilværelsen og lade Coronaen overskygge alting.