Udgivet af Marianne Svendsen, tor d. 12. mar 2020, kl. 17:19

Corona-situationen vil på mange måder berøre kirkelivet i og omkring Sankt Nikolai - foreløbig i 14 dage, men ingen ved om det er tilstrækkeligt.

Der holdes ingen søndagsgudstjenester de næste tre søndage. Søndag 29. marts gennemføres konfirmationen kl. 11 dog, men med restriktioner. Der er otte konfirmander, og de vil hver få lov at tage den nærmeste familie med. Samlet vil der være under 100 i kirken. Generalprøven holdes i kirken umiddelbart før konfirmationen.

Dåb, vielse og bisættelse/begravelse er stadig muligt, men som udgangspunkt vil der ikke være offentlig adgang. Antallet af gæster begrænses. Der må højst være 100 personer i kirken. Er det muligt at udsætte, vil vi anbefale det.

Skolerne lukkes nu, og det betyder at der ingen konfirmationsforberedelse er de næste uger. Der kan endnu ikke tages stilling til konfirmationerne sidst i april og først i maj. Gennemføres de, bliver det med et stærkt begrænset antal gæster til hver konfirmand.

Har man brug for at tale med en præst, bedes telefonen benyttet.

Aflysninger: Cafe Nikolai tirsdag og morgensangen onsdag er aflyst de to næste uger. Derefter tages situationen op. Spaghettigudstjenesten 25. marts og en børnegudstjeneste 31. marts er aflyst. Foredraget 24. marts om Arlette, der sad i Auschwitz, er udsat til en senere dato. Der arbejdes på at udsætte koncerten med Musica Ficta 5. april til en senere lejlighed. En planlagt spisning i kirken Skærtorsdag er aflyst.

Kirken vil i hele perioden være aflåst.

Kirke- og kirkegårdskontoret på Svingelsvej 80 er lukket for personlig ekspedition. Man skal ringe til kontoret og vil så få klaret sit ærinde. Kirkegårdens ansatte er sendt hjem, men der opretholdes et nødberedskab til begravelser og bisættelser. Disse handlinger i kapellet bliver med højst 40 gæster, som familien får mulighed for at udpege.

Menighedsrådsmødet tirsdag 17. marts er aflyst. Næste møde holdes efter planen 7. april.

Vi beder om forståelse - vi gør det for vores allesammens skyld!     Menighedsrådet