Udgivet af Marianne Svendsen, man d. 20. apr 2020, kl. 10:12

Vi venter spændt, og det gør I forhåbentlig også: Hvornår får vi lov til igen at mødes til gudstjeneste og arrangementer i vores kirke, Kirkerne er foreløbig lukket til og med 10. maj, så der må snart komme nye direktiver. Imens er der mulighed for at følge for eksempel korte gudstjenester - andagter - på internettet eller de sociale medier. En række præster, også her i landsdelen, lægger små indslag på nettet. På Lolland-Falsters Stifts hjemmeside, www.lfstift.dk, kan man løbende følge med i hvilke præster og kirker der holder virtuelle gudstjenester, eller man kan holde hjemme-nadver sammen med biskop Marianne Gaarden. Er man ensom og trænger til nogen at tale med, er det muligt at ringe til en af Sankt Nikolais præster, og er man digital, er der også andre muligheder, Ældre Sagen, fx, eller Røde Kors. Mange af os er isoleret i denne tid. Vi skal tænke ekstra meget på hinanden og på fællesskabet. Røde Kors har i samarbejde med firmaet Boblberg  udviklet en digital besøgstjeneste kaldet www.SnakSammen.dk (billedet), som tilbyder, at alle nu kan få et digitalt besøg – også dig! Få en hyggelig snak via video med en frivillig samtale-ven. Man kan snakke om alt fra dagens nyheder til fælles interesser og oplevelser. Tilbage er så de, der ikke mestrer de digitale medier, eller som kort og godt savner menneskeligt samvær og det at være sammen i kirken om salmer og tekster. For deres skyld håber vi, at Sankt Nikolai Kirke snart kan åbne dørene igen. Vi har en stor kirke og vil kunne tage alle de forholdsregler, der er nødvendige.