Udgivet af Marianne Svendsen, ons d. 6. maj 2020, kl. 11:37

I skyggen af coronaen var det begrænset hvad Sankt Nikolai Kirke kunne gøre for at markere 75-året for Danmarks befrielse i 1945. 4. maj om aftenen var der tændt lys i kirkens vinduer - og i mange andre også, og en håndfuld medlemmer af kirkens kammerkor mødtes samme aften for at indspille en lille, syv minutters videofilm "Danmark frit", hvor man i et iøvrigt tomt nordre kirkeskib på smukkeste vis sang "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født". Vi havde naturligvis håbet netop i denne forbindelse at kunne have åbnet kirkens døre og holdt mindegudstjeneste, men det satte en virus en stopper for. Anderledes i 1945, selv om kirkens residerende kapellan, Karl Kynde, i sin embedsbog kun ganske kort har noteret: "Festgudstjeneste 6. maj. 23 Faner opstillet i Koret. Kirken smykket". Men stemningen har nok ikke været til at tage fejl af.