Udgivet af Marianne Svendsen, ons d. 15. jul 2020, kl. 13:45

Fredag 7. august er det Kulturdag i Nakskov, og Sankt Nikolai Kirkes bidrag er blandt andet en smuk og stemningsfuld aftenkoncert til at runde dagen af med. Kl. 19 kan man i kirken høre operasanger Dorthe Elsebeth Larsen og pianist Jakob Westh fortolke komponisten Robert Schumann's Frauenliebe und Leben. Med dette program deltager de i fejringen af en ny udgivelse med lieder af Robert Schumann.

Dorthe Elsebet Larsen er sopran og uddannet som solist fra operaen ved Det Kongelige Teater, Det kongelige danske Musikkonservatorium samt Mozarteum i Salzburg. Hun har som solist optrådt for flere millioner mennesker ved over 3.000 forestillinger i en række lande. I julen 2014 lancerede hun Solrød Opera og har skabt et kulturelt centrum i Solrød, hvor den klassiske kultur kan trives.

Hun akkompagneres af Jakob Westh, der ligeledes er uddannet på musikkonservatoriet, suppleret med studier i Hamborg og London. Han har spillet i en række lande og modtaget adskillige legater. Siden oprettelsen i 1991 har han spillet i Ensemble Storstrøm og som sådan været en hyppig gæst i Sankt Nikolai Kirke.

Der er fri entre til koncerten.