Udgivet af Marianne Svendsen, ons d. 16. sep 2020, kl. 07:54

Ved en valgforsamling 15. september i Sankt Nikolai Kirke blev der valgt nyt menighedsråd for de næste fire år. Det nye råd tiltræder 1. søndag i advent. Valgforsamlingen var velbesøgt (billedet), idet 59 stemmeberettigede folkekirkemedlemmer var mødt frem, og det pæne fremmøde glædede formanden for valgbestyrelsen, Mogens Warrer.

Mens man mange steder hører om problemer med at skaffe interesserede nok til at få alle pladser fyldt, har det ikke været problemet i Sankt Nikolai, hvor der allerede før valgforsamlingen forelå en række tilsagn om at stille op. De fremmødte endte med at kunne stemme på seks genopstillende medlemmer samt otte nye, og resultatet blev genvalg til fem og nyvalg til seks. Altså et råd med nye, friske kræfter som snart tager over.

Den nuværende formand, Mogens Warrer, fik flest stemmer, fulgt af de nuværende medlemmer Ellen Bredal Nielsen, May-Brit Horst og Jan Bjerregaard. Nyvalgt blev i følgende rækkefølge Birgitte Grønne, Nickie Hørberg, Tina Baruch, Per Nilsson, Marianne Jørgensen og Britt Olsen. Og som den 11. blev Bent Jensen genvalgt.

Efter afstemningen om stedfortrædere blev Palle Christensen 1. suppleant, fulgt af Martin Vestergaard, Kjeld Larsen, Nanna Fangel og Heidi Marqweis.

Inden for de næste fire uger er det muligt at opstille andre lister, som i givet fald skal anmeldes på en blanket der kan afhentes på kirkekontoret. Opstilling af en anden  liste kræver 11 stillere. Kommer der flere lister, bliver der afstemningsvalg i sognet 17. november.

Under alle omstændigheder samles det nye menighedsråd første gang 24. november.