Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Tirsdag d. 13. september 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Nordenkirke 4, 4900 Nakskov, Nordenkirke 4, 4900 Nakskov
Fri entrè
50 år med dronningen

Dronning Margrethe II's 50 års tronjubilæum i januar måtte på grund af corona udsættes til september, og det samme måtte Sankt Nikolai Sogns planlagte foredrag om dronningens jubilæum. Men tirsdag 13. september kl. 19-21 kommer forfatteren og foredragsholderen Lars Hovbakke Sørensen til Nakskov. Han er, om nogen, en kender af dansk samfundshistorie og kongehusets ditto. 14. januar 1972  kom kronprinsesse Margrethe, på tronen ved sin far, Frederik IX' død, og hun har nu gennem et halvt århundrede sat sit præg på Danmarks historie som den kun anden kvinde, der har regeret landet. Kun navnkundige kong Christian IV sad længere på tronen end Margrethe. Lars Hovbakke Sørensen trækker tråde tilbage i tiden og giver også et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han sammenligner med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.