Torsdag d. 18. april 2019, Kl. 17:30 til kl. 19:30

Som noget nyt inviterer Sankt Nikolai Kirke nu til spisning i kirken skærtorsdag, hvor kirkens festtilbud indledes med koncerten kl. 15.30 med et af landets fineste kor, Musica Ficta under ledelse af Bo Holten. Der er fri entre til koncerten. Når den er slut vil der være dækket et festligt bord i kirkens søndre kirkeskib, hvor vi i fællesskab nyder et måltid, ligesom Jesus gjorde på denne torsdag, da han spiste med sine 12 disciple. Det blev kendt som Den sidste Nadver. I Sankt Nikolai skal en fælles spisning i stedet blive indledningen til påskens fællesskab om påskens vigtige budskaber. Der serveres lam, kartofler og skænkes vin eller vand til. Af hensyn til maden er det nødvendigt at "bestille bord" hos sognepræst Jesper Vigant på jvm@km.dk senest i løbet af mandag 15. april. Mad med drikke koster 100 kroner som bedes betalt kontant på aftenen. Kirken er ved at oprette Mobile Pay, men det bliver ikke klar denne gang. Spisegæsterne skal være opmærksomme på, at alle bedes medbringe egen tallerken, kniv, gaffel og glas. Ikke fordi vi ikke kan lide at vaske op - men er det ikke et godt formål i sig selv at undgå på sådan en dag af producere en hel sæk plastikaffald? Og i øvrigt: Hvem gider file i en lammekølle med en plastikkniv? Så lad os være fælles om at gøre miljøet - og os selv - en tjeneste. Søndre kirkeskib bliver brugt til mange ting (billedet er fra en kunstudstilling), nu også til fællesskabet omkring bordet.

Sankt Nikolai Kirke, Nordenkirke 4, 4900 Nakskov
Kr. 100,- betales kontant ved indgangen